Een synopsis van het kinderboek:

 

Het geheim van de aangewaaide tante.

Luna woont bij tante Hoosje. Haar tante is tijdens een windhoos komen aanwaaien. Ze draagt een geheim met zich mee. Luna wil graag achter het geheim komen. Helaas kan Hoosje het zich niet meer herinneren nadat ze met een knal tegen een deur opliep.
Het vergeten geheim loopt als een rode draad door het verhaal.
Tante Hoosje bezit een geneeskrachtige dropjesplant. Als je een dropje neemt komt iets wat je vergeten bent meteen in herinnering. Maar waar is de dropjesplant? Volgens Hoosje is de plant waarschijnlijk door rovers gestolen.

De tienjarige Luna gaat, met haar vriendje Sterrian, in het Boevenbos ernaar op zoek. Ze ontdekken een Roversnest en klimmen met een touw naar binnen. Als twee rovers plotseling voor de poort staan verstoppen ze zich. Blaffer en Slimpie hebben tante Hoosje ontvoerd in een bakfiets. Hoosje heeft hen over het vergeten geheim verteld. Blaffer denkt aan een zeldzaam juweel en sluit haar in het Roversnest op. Als ze zich weer herinnert waar het geheim ligt, mag ze vrij.

Nadat Blaffer, met zijn maat Slimpie, vertrokken is, gaat de zoektocht naar de dropjesplant verder, nu met drie├źn. Na overnacht te hebben op een gammel matras ontstaat er ruzie tussen Hoosje en Sterrian. Boos klimt Sterrian, via het klimtouw naar buiten. In zijn rugzak heeft hij een politiealarm, dat hij tussen de gestolen spullen vond. Wanneer de rovers plots terugkomen verstopt Luna zich met tante. Blaffer is woedend, Stampvoetend doorzoekt hij de zolder. Als hij in de buurt van Luna komt, fladdert ze in een wit laken spookachtig op en houdt hem zo van zich af. Tot Sterrian buiten het politiealarm laat afgaan en de rovers het hazenpad kiezen.

Luna verlaat met haar vriendje en tante het Roversnest zonder de geneeskrachtige dropjesplant. Volgens Sterrian heeft tante het geheim verzonnen om interessant te doen. Diep teleurgesteld stapt Luna, met Sterrian in de bakfiets.
Als Hoosje bij thuiskomst de kar in de schuur parkeert ontdekt ze in een hoekje een bloempot. Komt Hoosje het geheim weer te weten?

Aangewaaide tante 

 aquarel 0009  Aqua_4.jpg
 waterput klein  California Dreaming  Dd
 Hoosewoos  Luna mobieltje Aqua 2